En spännande och utmanande tid väntar

Då valet blev en succé för Bygdepartiet så väntar nu en spännande tid framöver.
Förra mandatperioden satt vi endast med i samhällsbyggnadsutskottet på grund av att Åke fick en ersättarplats av Moderaterna, men eftersom det gick så bra för oss i valet så är vi nu representerade i samtliga utskott och nämnder i kommunen. Vi fick även oppositionsrådsposten i form av Johan Fändriks.
Sammansättningen i styret blev även den en intressant historia. Leksand kommer som bekant att styras av en minoritet med hjälp av S + M + C + L vilka sammanlagt får ihop 20 mandat av de 41 som finns i fullmäktige.
Detta öppnar för oppositionen att kunna driva igenom frågor då vi får ihop 21 mandat om vi lyckas komma överens mellan partierna.

Nu ska vi inte utnyttja detta läge för att ställa till bekymmer för styret bara för att vi kan, utan vår inställning är ju att om det är bra för Leksand så är det bra för oss. Detta innebär ju att vi med största sannolikhet kommer att diskutera våra åsikter i utskott och nämnder för att få förslag till fullmäktige som baseras på både vad styret vill och vad oppositionen har för åsikter.

Vad gäller arbetet inom oppositionen så kommer Johan försöka få till stående diskussionsmöten inför varje fullmäktige så alla oppositionspartier kan diskutera frågorna och få till ett bra samarbete mellan oss.

Vi har stora utmaningar framför oss med avseende på världsläget vad gäller elpriser, inflation, pensionsavsättningar och räntor. Därför kommer det kanske inte bli så stora revolutionerande satsningar i första läget, utan mest satsa på att få kommunens ekonomi i balans.

Vägfrågan kommer vi fortsätta driva och leta lösningar på som passar alla, men för att göra detta så måste Lantmäteriets förrättningar stoppas innan deras upparbetade räkningar blir alltför stora.

Slutligen vill jag uppmana alla som har samma åsikter som Bygdepartiet att gå med i partiet och var med på våra medlemsmöten så vi får era åsikter till oss.
Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År så kavlar vi upp ärmarna och börjar jobba efter
helgerna.

/Johan Fändriks